Kambing Panggang Bersama Sos Tomato Rosemary & Ayam Perapan Madu Kicap
BAHAN-BAHAN KAMBING PANGGANG:
Garam
Lada Hitam
Mustard Dijon
Rosemary
Minyak Zaitun
BAHAN-BAHAN SOS TOMATO ROSEMARY:
Tomato Pronto
Buah Tomato (di potong dadu)
Stok Ayam
Bawang Holland (dipotong dadu)
Bawang Putih (dicincang halus)
Herba Rosemary
Garam dan Lada
Mentega
BAHAN-BAHAN AYAM PERAPAN MADU KICAP:
Sos Soya
Gula Perang (direbus dalam air sehingga cair - gantian madu)
Lada Hitam
Bawang Putih
CARA-CARA PENYEDIAAN KAMBING PANGGANG:
Perapkan Kambing sebelum panggang.
Ambil Kambing yang telah diperapkan dan panggang.
CARA-CARA PENYEDIAAN SOS TOMATO ROSEMARY:
Reneh kesemua bahan sehingga sebati.
Apabila masak, tutup api dan masukkan mentega sehingga cair dan sebati.
CARA-CARA PENYEDIAAN AYAM PERAPAN MADU KICAP:
Reneh sos soya, gula perang, lada hitam dan bawang putih bersama ayam.
Renehkan ayam sehingga separuh masak.
Kemudian panggangkan ayam yang telah direneh separuh masak tersebut.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment