Kambing Panggang Bersama Sos Tomato Rosemary & Ayam Perapan Madu Kicap



BAHAN-BAHAN KAMBING PANGGANG:
Garam
Lada Hitam
Mustard Dijon
Rosemary
Minyak Zaitun

BAHAN-BAHAN SOS TOMATO ROSEMARY:
Tomato Pronto
Buah Tomato (di potong dadu)
Stok Ayam

Bawang Holland (dipotong dadu)
Bawang Putih (dicincang halus)
Herba Rosemary
Garam dan Lada
Mentega

BAHAN-BAHAN AYAM PERAPAN MADU KICAP:
Sos Soya
Gula Perang (direbus dalam air sehingga cair - gantian madu)
Lada Hitam
Bawang Putih

CARA-CARA PENYEDIAAN KAMBING PANGGANG:
Perapkan Kambing sebelum panggang.
Ambil Kambing yang telah diperapkan dan panggang.

CARA-CARA PENYEDIAAN SOS TOMATO ROSEMARY:
Reneh kesemua bahan sehingga sebati.
Apabila masak, tutup api dan masukkan mentega sehingga cair dan sebati.

CARA-CARA PENYEDIAAN AYAM PERAPAN MADU KICAP:
Reneh sos soya, gula perang, lada hitam dan bawang putih bersama ayam.
Renehkan ayam sehingga separuh masak.
Kemudian panggangkan ayam yang telah direneh separuh masak tersebut.

No comments:

Post a Comment